جلسه 1: چگونه سایت طراحی کنم؟

احتمالا دلیل اصلی که دارید این مقاله را می بینید این است که می خواهید بپرسید "آیا من می توانم سایت طراحی کنم؟" با قاطعیت به شما می گویم که جواب آن بله است. آن هم بدون کد نویسی و بدون نیاز به دانش قبلی. تنها چیزی که نیاز دارید، انگیزه و توان وقت گذاشتن برای یادگیری طراحی سایت است. برای طراحی سایت حتما نیاز به برنامه نویسی نیست. اگر می‌خواهید فقط به عنوان یک طراح وب کار کنید و اصول طراحی وب و استفاده از ابزارهای مانند وردپرس را بیاموزید و نیازی به برنامه نویسی عمیق نیست.

در 13 مهر, 1402 منتشر شدآخرین بروز رسانی: 19 اردیبهشت, 1403
چگونه سایت طراحی کنم؟

چگونه سایت طراحی کنم؟

احتمالا دلیل اصلی که دارید این مقاله را می بینید این است که می خواهید بپرسید “آیا من می توانم سایت طراحی کنم؟” با قاطعیت به شما می گویم که جواب آن بله است. آن هم بدون کد نویسی و بدون نیاز به دانش قبلی. تنها چیزی که نیاز دارید، انگیزه و توان وقت گذاشتن برای یادگیری طراحی سایت است.
بدون شک برای شرکت ها و کسب و کارها در فضای آنلاین، داشتن یک سایت پویا و کاربردی ضروری است. پس بازار کار طراحی سایت هنوز هم داغ است و مطمئن باشید که همیشه تقاضای بالایی برای طراحی سایت وجود خواهد داشت. شاید برای شما سوال باشد که چگونه می توانید یک طراح سایت بشوید؟ پس تا آخر این مقاله همراه با باشید تا با قدم به قدم با مراحل یادگیری طراحی سایت آشنا شوید. همچنین اگر دنبال جواب دقیق تری برای سوال “چگونه سایت طراحی کنم؟” هستید، از دیگر مقالات آموزشی طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ هم استفاده کنید.
این آغاز سفر شماست، پس از آن لذت ببرید.

آیا برای طراحی سایت دانش برنامه نویسی نیاز است؟

برای طراحی سایت حتما نیاز به برنامه نویسی نیست. اگر می‌خواهید فقط به عنوان یک طراح وب کار کنید و اصول طراحی وب و استفاده از ابزارهای مانند وردپرس را بیاموزید و نیازی به برنامه نویسی عمیق نیست. اما اگر به توسعه ویژگی‌های پیچیده و برنامه‌نویسی پیشرفته علاقه دارید، در آینده می‌توانید مهارت برنامه‌نویسی را نیز توسعه دهید.

قدم اول: یادگیری مقدمات طراحی سایت

قبل از شروع مفاهیم فنی، به اصول طراحی سایت نگاهی خواهیم انداخت. قسمت عمده ای از طراحی سایت شناختن المان های بصری مانند پالت رنگی، قالب و طرح بندی یک وب سایت استاندارد، تایپوگرافی و عکس هاست. نکته بعدی این است که وب سایتی که طراحی می کنید هم از لحاظ بصری زیبا و چشم نواز باشد و هم برای استفاده کاربر راحت باشد. اینجاست که نیاز هست مفاهیم UI و UX را بلد باشیم.

رابط کاربری (UI – User Interface)
UI به طراحی اجزای بصری و رابط کاربری سایت یا اپلیکیشن می‌پردازد. رابط کاربری شامل طراحی دکمه‌ها، منوها، فرم‌ها، ترتیب عناصر، قالب طرح و ظاهر کلی صفحات می‌شود. هدف UI ایجاد یک رابط کاربری زیبا و جذاب است که در نگاه اول جلب توجه کند و استفاده از آن صفحه برای کاربر ایجاد رضایت کند. اجزا مهم UI شامل طراحی رنگ‌ها، انتخاب فونت‌ها، ترتیب مناسب عناصر و ایجاد آیکون‌ها و تصاویر مناسب است.

تجربه کاربری (UX – User Experience)

UX به تجربه کاربر در استفاده و تعامل با سایت یا اپلیکیشن اشاره دارد. تجربه کاربری شامل احساسات، نیازها، و رضایت کاربران در طول استفاده از محصول می‌شود. هدف UX ایجاد تجربه‌ای بهتر و مفیدتر برای کاربران است. این شامل سادگی در ناوبری و استفاده، سرعت بارگذاری صفحات، قابلیت‌های مفید، و جلب توجه به اهداف کاربر در استفاده می‌شود. برای بهبود UX، طراحان معمولاً از تست‌های کاربری، پژوهش‌های بازخورد کاربران، و بهره‌گیری از داده‌های تحلیلی استفاده می‌کنند تا مشکلات و نقاط ضعف را شناسایی و رفع کنند.

UI UX در وب سایت

قدم دوم: انتخاب دامنه مناسب و اصولی

حالا که با مفاهیم UI/UX آشنا شدیم نیاز هست که برای سایت مان یک دامنه مناسب انتخاب کنیم. دامنه یا Domain به نام و اسم سایت شما در اینترنت گفته می شود و به صورت یک آدرس یکتا (مثلا Agreeno.ir) شناخته می‌شود.در دامنه agreeno.ir نام دامنه agreeno و ir. پسوند آن است. انتخاب یک دامنه مناسب برای وب‌سایت شما بسیار مهم است و تاثیر زیادی بر تجربه کاربری و موفقیت وب‌سایت دارد.

نکات مهم انتخاب دامنه:

  • پسوند دامنه

اگرچه پسوندهای دامنه تاثیر مستقیمی در سئو و یا اعتبار سایت شما ندارند، اما انتخاب یک پسوند آشنا می تواند کمک کننده باشد. پسوندهای معتبر بین المللی .com .net .org .co هستند. همچنین هر کشور هم پسوند مختص به خودش را دارد. مثلا پسوند دامنه های مرتبطه اول کشوری (country code top-level domain) ایران .ir و ترکیه .tr است.

  • کوتاهی و سادگی

با ثبت و انتخاب دامنه‌های کوتاه و ساده به کاربران در یادآوری آن کمک کنید. دامنه های بلند زود از خاطر کاربر پاک می شوند و امکان اشتباه نوشتاری هم بالا می رود.

  • تلفظ و نوشتار راحت

دامنه هایی به تلفظ و نوشتار چندگانه برای مخاطب ایجاد مشکل می کند. همچنین تا حد امکان از انتخاب نام های چند نوشتاری در دامنه خود پرهیز کنید.

  • استفاده از کلمات کلیدی در دامنه

اگرچه این مورد به صورت مستقیم در سئوی سایت شما تاثیر ندارد اما انتخاب کلمات کلیدی در دمانه، به مخاطب در شناسایی کسب و کار شما کمک می کند. مثلا وجود کلمه coffee نشان می دهد که سایت شما در مورد قهوه است.

  • پرهیز از مشابهت دامنه با سایت های دیگر

سعی کنید قبل از انتخاب دامنه خود، آن را در اینترنت جستجو کنید. مثلا با وجود سایتی با نام digikala.com انتخاب digikalaa.com انتخاب عاقلانه ای نیست.

درآمد طراحی سایت در کانادا

بیشتر بدانیم

درآمد طراحی سایت در کانادا چقدر است؟

قدم سوم: انتخاب و خرید هاست مناسب

هاستینگ (Hosting) به معنای فراهم کردن فضایی برای ذخیره سازی اطلاعات وب سایت شما جهت انتشار در اینترنت است. انتخاب یک هاست مناسب برای وب‌سایت شما اهمیت زیادی دارد. در ادامه نکاتی را برای انتخاب هاست مناسب ارائه می‌دهم:

  • نوع هاستینگ

انواع هاست شامل هاست اشتراکی (Shared Hosting)، هاست اختصاصی (Dedicated Hosting)، هاست مجازی خصوصی (VPS Hosting) و هاست ابری (Cloud Hosting) هستند. انتخاب نوع هاست به نیازهای وب‌سایت شما بستگی دارد.

پیشنهاد من استفاده از هاست های ارزان قیمت برای شروع است. اگر وب سایت شما رشد کرد و تعداد مخاطب آن هم بالا رفت، می توانید از هاست های قدرتمند یا سرور اختصاصی استفاده کنید.

  • فضای دیسک و پهنای باند

مطمئن شوید که هاست انتخابی دارای فضای دیسک کافی برای ذخیره تمام محتوای وب‌سایت شما و پهنای باند کافی برای ترافیک وب‌سایت‌تان باشد.

  • قابلیت‌های اضافی

معمولا هاست‌ها امکانات کاربردی مانند پنل کنترل (Control Panel)، پشتیبانی از زبان‌های برنامه‌نویسی، بکاپ روزانه، ایمیل‌های دامنه، SSL رایگان و … را ارائه می‌دهند. این امکانات می‌توانند در طراحی بهینه وب‌سایت به شما کمک کنند.

  • کیفیت پشتیبانی

اهمیت پشتیبانی مطمئن از سرویس هاست نمی‌تواند کم‌اهمیت باشد. از ارائه دهنده هاست با خدمات پشتیبانی 24/7 و روش‌های تماس متنوع اطمینان حاصل کنید.

قبل از خرید هاست، از پشتیبانی و جوابگویی شرکت ارائه دهنده هاست مطمئن شوید. خیلی از اوقات پشتیبانی خوب و در دسترس خیلی از بار مشکلات شما کم خواهد کرد.

  • امنیت هاست

امنیت سرورها و امکانات امنیتی هاست توسط شرکت ارائه دهنده بسیار مهم است. از وجود فایروال، برنامه‌های ضد ویروس، و مکانیزم‌های مقابله با حملات DDoS اطمینان حاصل کنید.

  • سرعت و عملکرد

سرعت لود وب‌سایت شما برای تجربه کاربری بسیار مهم است. سرورهای سریع و بهینه و استفاده از سخت افزار به روز و پرقدرت مانند پردازنده و رم می‌توانند روی عملکرد سایت شما تاثیر مستقیم داشته باشند.

  • قیمت و پلن ها

نکته آخر این است هزینه هاست برای خیلی از افراد مخصوصا سایت های تازه راه اندازی شده مهم است. حتما قبل از خرید، قیمت را با خدمات و منابع ارائه شده توسط میزبان مقایسه کنید.

به طور کلی، انتخاب هاست مناسب نیازمند بررسی دقیق و مطالعه دقیق نیازهای وب‌سایت شما است. انتخاب صحیح می‌تواند به افزایش سرعت و امنیت وب‌سایت و بهبود تجربه کاربری کمک کند.

قدم چهارم: انتخاب وردپرس به عنوان سیستم مدیریت محتوای سایت

وردپرس محبوب ترین و پراستفاده ترین سیستم مدیریت محتوا در دنیاست که کار را برای طراحان سایت راحت کرده است. نکته مهم در استفاده از وردپرس رایگان بودن و راحت بودن استفاده از آن است. همچنین با مخزن قدرتمندی از قالب ها و افزونه ها تقریبا هر چیزی که مد نظرتان هست را تقریبا بدون کدنویسی پیاده سازی کنید.

شروع به کار طراحی سایت

انتخاب وردپرس (WordPress) به عنوان سیستم مدیریت محتوا (CMS) برای وب‌سایت شما می‌تواند تعدادی مزیت مهم داشته باشد. اینجا چند دلیل برای انتخاب وردپرس و توضیح اهمیت آن را با هم بررسی می کنیم:

  • سادگی در استفاده

وردپرس به عنوان محبوب ترین سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) خیلی کار را برای کاربران راحت کرده است و استفاده از آن راحت است. حتی کسانی که تجربه کمی در زمینه طراحی سایت دارند، می‌توانند به راحتی سایت طراحی کنند، آن را مدیریت کرده و محتوای خود را به‌روز نگه دارند.

  • اکوسیستم و استفاده گسترده

وردپرس دارای یک مخزن گسترده از افزونه‌ها و قالب‌های مختلف است که توسط افراد و توسعه دهنده های مستقل ساخته شده است. این افزونه‌ها و قالب‌ها به شما امکان اضافه کردن ویژگی‌ها و امکانات اختصاصی به سایت تان را می دهد. جالب آن است که اکثر قالب ها و افزونه های مخزن وردپرس رایگان هستند.

  • طراحی اصولی بر اساس مفاهیم SEO

با توجه به معتبر بودن وردپرس، اصول سئو به درستی در آن رعایت شده است. همچنین وردپرس دارای افزونه‌های قدرتمند بهینه سازی سئو مانند Yoast SEO و Rank Math SEO است که به بهبود رتبه وب‌سایت شما در نتایج جستجو کمک می‌کنند.

  • امنیت وردپرس

وردپرس به مراتب امنیتی بالاتری نسبت به وب‌سایت‌های سفارشی با سیستم مدیریت محتوای اختصاصی دارد. تیم وردپرس در هر ورژن آپدیت های امنیتی جدید ارائه می‌دهد. همچینین با استفاده از افزونه های امنیتی قدرتمند مانند Wordfence: WordPress Security Plugin از لحاظ امنیت دغدغه مهمی نخواهید داشت.

  • جامعه کاربری بزرگ

وردپرس دارای یک جامعه کاربری بزرگ و فعال هم به زبان انگلیسی و هم به فارسی است. این به معنای دسترسی به منابع آموزشی غنی و پشتیبانی فنی از سوی کاربران دیگر است. خیلی از مشکلات شما احتمالا قبلا مشکل کاربر دیگری بوده است که جواب آن در فروم ها و کامیونیتی های وردپرس موجود است.

  • امکانات و انعطاف پذیری

وردپرس به کمک قالب ها و افزونه های مختلف به شما امکان طراحی وب‌سایت‌های مختلف از وبلاگ گرفته تا فروشگاه‌های آنلاین و سایت‌های شرکتی را می‌دهد. همچنین اگر برای ایده شما افزونه یا قالبی موجود نبود، می توانید با کمک برنامه نویسی آن را به صورت اختصاصی ایجاد کنید.

چند نکته جالب در مورد وردپرس

  • سایت‌هایی که با وردپرس طراحی شده‌اند، بیش از 43٪ از تمام وب‌سایت‌های موجود در اینترنت را شامل می‌شود.

  • در حال حاضر، بیش از 60،000 افزونه و 10،000 قالب وردپرس در مخزن رسمی WordPress.org وجود دارد.

  • سایت های معتبری مانند The New York Times، BBC America، Microsoft، Facebook Newsroom از وردپرس به عنوان سیستم مدیریت محتوا استفاده می کنند.

قدم 4+1: برای خود یک سایت نمونه و تمرینی بسازید

خب به صورت خلاصه سعی کردیم سوال “چگونه سایت طراحی کنم؟” را جواب بدهیم. نکته مهم این است که قبل از گرفتن پروژه و شروع به کار، برای خودتان یک سایت تمرینی طراحی کنید. هیچ چیزی به اندازه این کار دانش شما را در طراحی سایت بالا نمی برد. تمرین ها و آموزش های مختلف را روی سایت خودتان تمرین کنید و همچنین به عنوان اولین نمونه کار ارائه دهید.

کلام آخر و جمع بندی

سه قدم اصلی برای شروع وب سایت این سه موردی بود که به صورت خلاصه در این مقاله بررسی کردیم. یک ویژگی نهایی و اساسی هم باقی می ماند، آن هم پیگیری و انگیزه شما مخاطب عزیزی است که می خواهید طراح سایت شوید. از آموزش های رایگان آگرینو و سایت های دیگر برای ارتقا دانش خود بهره ببرید.

طراح سایت بودن در عین سادگی می تواند چالش برانگیز باشد و اگر در ادامه راه دچار چالش و مشکل شدید باید بدانید که این طبیعی است و شما به اندازه چالش هایتان رشد خواهید کرد. اگر در این راه مشکل یا چالشی داشتید در کامنت برای من بنویسید.

میلاد سور
میلاد سور

هدف اصلی من نشر دانش با کیفیت و کاربردی در زمینه دیجیتال مارکتینگ است.

اشتراک گذاری
دیدگاه خود را بنویسید